2008-10-31 15:49:01• hírek • Szatmár.ro

Terítéken a tanügyi sztrájk

Ismét tárgyalóasztalhoz ültek a Szociális Párbeszéd Bizottság tagjai. A gyűlés egyik fő témája ismét a tanügyi dolgozók fizetésének 50%-al való emelése volt.

Mivel jelen voltak egyes szakszervezetek képviselői, Radu Bud, Szatmár megye prefektusa arra kérte őket, hogy nagyobb felelőséggel viseltessenek az általános sztrájk megszervezésének ügyében, mellyel az 50%-os fizetésemelést szeretnék kiharcolni.

 

 

Bud összességében is kifejtette, hogyan vélekedik a jelenlegi helyzetről. Szerinte, a közelgő parlamenti választásoknak óriási szerepük van abban, hogy az állami alkalmazottak most álltak elő kérésükkel és beláthatalan következményekkel járhat, amennyiben a parlament valóban beadja a derekát. Főleg gazdasági szempontokat figyelembe véve, hosszabb távon biztosan nagyon ráfizetünk, ha megadják a béremelést.

A magyarországi helyzetet figyelembe véve, ahol hasonló képen jártak el, még most is érződnek annak negatív hatásai. A tiltakozásokat pedig azután kellene végrehajtani, miután a parlament megvitatta az adott sűrgősségi kormányrendeletet - fejtette ki Bud.

A szakszervezet képviselői eltérő véleményeket fejtettek ki a problémával kapcsolatban. Többen Ioan Dragannal, a Tanügyi Szakszervezet elnökével értettek egyet, vagyis az általános sztrájk megkezdése mellett érveltek, néhányan viszont ellenezték az álatlános sztrájk megkezdését.

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: